Perut mengeras kandungan 37 weeks

Hai nak tnya harini perut kerap mengeras tapi baby active je kat dalam, harini jgak kerap ke toilet, patut pergi hospital ke or tu di anggap braxton hick, saya first time mom still tak dapat bezakan braxton hicks and contraction tu mcm mana huhu#firstmom #bantujawab

5 Các câu trả lời

tdi tnya doc...klu mengeras tu tnda ke..doc kta bukan...klu rasa perut mengeras..banyakkn berjalan...dia ada irama juga mengeras ni..kerap. klu setakat mengeras sejam lepas tu bru mengeras lg..tu bukn tnda..

bezanya Braxton Hicks tak sakit cuma tk selesa , bila adjust position duduk atau baring, dia okay.. , contraction tu sakit mcm senggugut pada awalnya dan seterusnya makin kerap..

kalau awak was-was...pergi jer hospital sis..sbb saya masa anak first sakit² pinggang jer..sakit perut pun sikit jer...g hspital sbb x pasti rupanya dh ada 5cm bukaan..

2t trước

tu la terpikir nak pergi tapi smalam dia okey kejap harini sambung pulak mengerasnya , tambah sakit pinggang sikit , tgh monitor dlu kekerapan dia thank you sis

kalau perut mgeras makin lama makin kejap mcm 5minit sekali dtg non stop, tuh bole jadi tanda. n ada juga tanda lain, mcm leaking, darah .

contractions akan sakit, mostly lah unless awak punya pain tolerance memang tinggi.