best time to start apply leave for working mother.

hi mommies. boleh share tak bila waktu terbaik untuk start cuti. sebab xpasti bila nak apply cuti. still working. 34 weeks 4 days. thanks!

9 Các câu trả lời

Saya esok beranak hr ni masih kerja lagi sebab maternity 60hari je..tapi beberapa minggu sblm bersalin da handover kerja kat team mate..kita dtg kerja sbb nk settle apa2 yg pending semaksima mgkin spya xdela time tgh pantang ofis asik call tanya tu ini..

depends on kerja awak mcm mana. ada yg start amik seminggu sebelum due selalu ramai la yg buat cmtu. kalau sy xamik lgsg aritu sbb larat lg nk keje..cuma light duty la..kawan2 sekerja pun paham..

Sy amek 2 minggu awl dr due date sbb plan nk bersalin d rmh mak ayh sy...kalu hujung2 takut x sempat nk balik kg..susah plk nnt xkn br je beranak nk kene travel blk kg kn..😅

Sy 37weeks tak ambk cuti lg..Ingt nnti dh masuk wad baru nak apply cuti🤭.nsb baik compny sy jenis okay,aslkn kerja siap

ada amek 4 mggu awal . ada 2 mggu dan 1 mggu awal . lg awal amek cuti . lg cepat masuk kerja . hehe

Sy start amek cuti seminggu awal coz company bg maternity leave 90days..

Sy xcuti hehe sbb mampu lg utk pergi kerja seperti biasa smpi due

Kalau awak kerja gov.. Bole start mohon cuti 2mnggu sblm due date

Pendapat saya sis, bergantung dgn kemampuan ibu juga selagi mampu boleh teruskan bekerja sekiranya tidak memudaratkan ibu dan bayi dlm kandungan, saya pun skrg masih bekerja 36 wk 3 day...last kerja 4/8 sbb plan deliver baby 8/8 (Ceasar)...Nak stanby apa yg patut sblm admit, Moga urusan kita sis dipermudahkan_Aamiin