GDM / KENCING MANIS

hi mommies . boleh share petua/cara untuk turunkan bacaan gdm kepada normal ? sy selalu sangkut gdm time check . baru anak pertama . kurang pengalaman . sebelum pregnant , saya xde gdm . since pregnant jd macam tu Dr prefer untuk cucuk insulin . Tapi tulahhhh . nak cuba cara lain dulu . tolong saya 😭#seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

7 Các câu trả lời

sis try msa bt bsp ...mkn nasi 3sudu kecil dgn sayuran rebus n mnum air suam .. or lemon tnpa gula suam ...

2y trước

sy pun GDM on diet. waktu hari cek BSP, sy cuma minum air suam je. nasi makan mcm biasa. elakkan makanan bergoreng atau deep fry. or makanan berkuah banjir mcm kari semua tu. biasa cek BSP kan waktunya 8AM berpuasa 10AM lepas sarapan 2PM lepas lunch last makan pukul 12 8PM lepas dinner last makan pukul 6 sy akan stop makan awal, dlm pukul 11 mcm tu da siap lunch. kul 5 or 5.30 da settle dinner.