Cara membersihkan kotoran hidung bayi 5bulan

Hello mommies, ble tak share tips cara bersihkan kotoran hidung bayi 5bln, sblm ni bersihkan pkai cotton bud basah, tp bayi mengamuk. Share tips pleasee..kesian nmpk hidung bayi byk kotoran, huhu

2 Các câu trả lời

mcm sy dlu guna hujung bucu lampin bby tu je gulung sikit jnji dpt masuk dkt lubang hidung baby..bersihkan sikit2+ hati2 kadang ada ms dia trbersin keluar la jika ada tahi idung yg kering n etc .buat lembut2. nk guna cotton bud takut trcicir dkt lubang hidung ank nnti jika kita bshkn ..atau paling senang guna nasal aspirator .mg dpmudahkan segalanya amiin

sy guna cotton bud juga lepas mandikan xyh basahkan cotton bud dah sbb taik hidung lembut.. mengamuk jugak tapi sy buat cepat2, skrang nmpk je sy pegang cotton bud tutup hidung pandai la pulakk baru 6bulan 😆 mmg lpas mandi korek hidung & bersihkan telinga dgn cotton bud je

1y trước

kalau ter skip sehari tak korek dia pun xselesa asyik gosok² hidung, mmg nk taknak sy kena korek juga bersihkan