Waktu sesuai bagitahu orang yang kita pregnant

Mommies biasa bagitahu orang lain (selain family) yang mommies pregnant waktu minggu berapa ya? Saya dah hamil 29 minggu. Teringin nak upload video reaction suami masa dapat tahu hamil tu tapi risau takut terkena pandangan ain pulak. Hajat nak upload few weeks before due. Apa pendapat mommies?

8 Các câu trả lời

Video antare sis n husband tu better jgn upload atau tnjuk dkt org.. mmg ain.. mcm sy 13 minggu sy bgtau bos sb sy alahan n mntk nk wfh.. so bos sy je tau.. and family sy.. kwn2 mmg sy xbgtau.. sb xtau sape yg happy untuk kte.. skrg dh 3rd trimester n xleh nk cover perut dh.. n kalau sy share pasal pregnancy ke kt wassap mmg sy save no family je..number2 fone coworkers semua sy xsave.. kt media social mmg sy xde share ape2 yg mnunjukkn sy tgh pregnant.. sb sy mmg jenis xpercayekan org… n xbrape suke share hal peribadi

sye sampai dh beranak x pernah update mana2. semua buat kenangan sendiri je dgn husband. 1 sbb sye hormat geng ttc sbb surrounding sye masih ramai lagi org yg dh lama kawin dri sye but still lagi on ttc. sye xnak org2 ni rasa sedih. 2 sbb x semua org suka tgok kite bahagia. baik mcm mana pun kau, tetap je ada org akan iri hati dgn kau, dengki dgn kau, sakit hati dgn kau. even org yg x kenal pon boleh sakit hati dgn kite ni.

kalau sy, sape2 je terserempak dgn sy.. yg kenal dgn sy.. mmg auto da tahu sy tgh pregnant. x boleh cover perut pun. kat media sosial, sy x pernah upload sal baby bump ke, ko shopping brg baby ke, apa2 la.. hanya sy dgn husband je tahu. kecuali sy up status yg berkaitan pregnancy or share sal kedai tt yang ada jual brg/ baju baby yg murah2. org view status sy, mostly yg kenal sy je. yg lain sy bagi hide (wsp). insta, facebook, tiktok sy x pernah upload apa2 lagi.

saya, suami dan family sahaja yg tahu pregnant. kawan² atau dalam media social sya tak pnh updated pape sepanjang pregnancy ni, husb pesan simpan kenangan untuk kita berdua sahaja. Lagipun teringat sblum ni sya TTC so bila tengok kawan² updated pregnancy diorg sya jadi rasa sedih dan down. husb jadi tempat luahan saya, so skrg tkplah sya tak upload pape, walaupun sebenarnya teringin jugak nak buat mcm awk tu.

Depend pada awak sendiri, mcm sy byk kaki gugur, just share dengan family terdekat je Plan lepas bersalin bagi nak bgtahu. Benda ni atas kita sendiri, sbb setiap org ada pendirian dan pendapat yg berbeza

Kalau saya pulak , sekarang je kerap post pasal baby tapi pot hanya dekat wassapp jela , sbb mostly semua yg saya kenal .. kalau tiktok ig smua mmg sya tkkn post apa ii

time baby dah selamat lahir sis pos la video tu sekali dgn announce ketibaan baby☺️

Benda ni subjektif & ikut mindset awak juga. Kalau awak nak upload — fikir baik² je