GIGI BONGSU BERLUBANG

Hi Mommies, bahaya ke gigi berlubang, boleh ke cabut gigi time pregnant, gigi berlubang je tak sakit, kalau nak cabut kena minor surgery sebab gigi bongsu bawah ..hmm bahaya ke? Apa yang patut saya buat ye?#bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

1 Trả lời

boleh buat cabutan esp gigi berlubang yg kita faham boleh menyebabkan jangkitan (bengkak mulut, sakit, susah nak makan). minor oral surgery secara umumnya takde apa2 yg bahaya utk ibu mengandung, cuma xray shj yg tak digalakkan buat. kalau betul2 perlu dr akan ambil xray, tapi selalunya kita tunggu 2nd/3rd trimester.

5mo trước

terima kasih jawab🥺