Baby mengeliat

Hi mommies.. Baby sya bru ja 18hari tapi kerap mengeliat. Bunyi mengeliat pun kuat,kdg tu smpai terberak.. Sya dh cuba bedungkan bby msih juga sama. Biasa bby baru lahir elok ia di bedung tpi bby sya payah sg. Asyik terkelua ja tgn dye.. Ada yg sama mcm sya tak?

7 Các câu trả lời

Baby kita samalah. Cuma, baby bukan x suka dibedung. Bedung ni ibarat menggantikan pelukkan kita. Macam dalam rahimlah, baby always rasa hangat sbab dipeluk dengan kantung dan air ketuban. Maybe masa kita bedung tu dia kluarkan tangan sbab dia x selesa, sama ada cara bedung kita salah, dia nak susu, kita x sendawakan dia , dia x cukup tidur, atau pun pampers penuh. 😅Itu pakar cakap sbab sya pun first mom. Slalu baby nangis kita ingat dia lapar even dh bagi susu banyak kali, bila bedung punya payah n macam2 lagi… ❤️jadi ibu ni kena banyak bersabar. Smoga sis dan smua ibu2 yg tengah strugle tu kuat dlm menghadapi . Aamiin

sm mcm ank sy ms bby dlu kuat mngeliat..wlaupun dia lahir pramatang dan stay dkt nicu..kekdg nurse kata baru je lepas bedung tgk2 eh dh terkeluar tgn dia.😅.. takpe kalau keluar bedung balik 😉✌🏻bg sy ia adalah perkara biasa..tp xtwla pd org lain bagaimana...mg dpmudah segalanya..aamiin

geng lh kite.. xsuka dibedung.. kadang tu lw malam.. bedung kan kaki nye aje.. tngn biar bebas.. tko2 sejuk juga.. orang dlu2 kata, baby kuat mengeliat sebab baju baby dibasuh dengan mesin atau dibasuh dgn tangan tapi diperah2.. digulung2.. dipintal2 tu yg ank kuat mengeliat.. tp wallahualam.. 🤣

2y trước

cara nk sembuhkan tk pasti lah.. tp pd sy, sy anggp dari sudut positif.. bagus juga kuat menggeliat.. dia menguatkan otot tngn dan kaki bayi.. cume mungkin pd bayi, dia akn cepat lenguh.. agk rasa cm lenguh.. try bedung .. walaupun sekejap.. bg dia rilex.. kalau cara saya.. sy sllu bedung time menyusu..awal2 mmg dia akan mcm rimas..tp dsbbkn dh haus/lapar.. mesti dia xkesah rasa nye.. bayi sy.. bile dh menyusu.. auto tido.. haa.. nnti dh bngun, bg dia aktif balik exercise smbil borak2 dgn dia. 🤣

Sama tp tak permah sampai terberak. Hihi. Ok lah tu, org kata meneran daging (nak membesar). Haha. Bagi saya OK, bagi baby strech badannya. 😊

Sama macam anak saya. Skrg dah sebulan 11 hari, asyik nak mengeliat & meneran. Bila nak hilang ntah. Saya tanya doc, doc ckp normal

sama dengan anak saya, kalau dapat meneran, selagi boleh pusing, dia pusing, geram tengoknya hahaha

mengeliat pn awak nk risau ke🥲 adehh

2y trước

maaf. dia susu fm ke full bf?