Stop susu badan

Hello mommies, baby saya 8 bulan. Gigi taktumbuh lagi tapi kadang2 dia suka tarik puting saya, saya jadi sampai trauma nak bf anak saya. Saya nak pump susu and bagi through feeding bottle je. Mommies semua ada tips tak untuk stop baby dari susu badan sbb dia suka mengempeng. #pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

Tak lama dia tarik tu. Mmg fasa dia nak tumbuh gigi. Masa dia tarik2, cakap dgn dia secara lembut dan tegas. "No! Ibu sakit. Kalau ~ nama anak ~ buat lagi sampai 3 kali, denda! no susu." Tunggu dia buat kali ke3, bg dia gigit teether. Mcm tu cara dia dlm seminggu dua, dia x buat lg. Dia buat camtu sbb gatal gusi .

Baby sy pon ada buat jugak. Sama situasi belum tumbuh gigi. Mmg akan ckp sakit.. Then dy faham. Dy dh x buat lagi.. Kdg dy tarik tu anggap mcm main2.. Sy hanya said no dan bgtau sakit puting kena tarik. Kdg dh nyusu. Dy akan tarik guna jari

1y trước

Sama la. Puting bapaknya pun digentel dan tarik. Hahaah