Bayi 3 minggu (21 hari) biasa minum berapa OZ fully susu formula

Hi mommies, baby saya 21 hari . Baby girl berat 3.4KG . Skrg saya kasi dia fully susu fm 2 jam sekali 2 OZ. Tapi selalu belum sampai 2 jam baby dah merengek bagi signal nak susu lagi. Ada masa tu, dengar bunyi perut dia mcm bunyi perut lapar. Perlu ke saya tambah 3 OZ utk penyusuan 2 jam sekali tu ? Atau macam mana cara yg betul ye ? Boleh mommies share sikit pengetahuan mommies. Btw saya 1st mom. Banyak lagi benda kena belajar🙊

4 Các câu trả lời

awak sure ke dia merengek nk susu lagi. 3oz mcm byk sgt. lagipon 2 jam mcm rapat sgt. klu 3 jam should be ok