Anak umur setahun lebih susah tidur

Hi mommies! Anak saya umur 1 tahun 1 bulan lebih. Dia susah sangat nak tidur padahal dah mengantuk yang teramat dah. Waktu tidur siang malam pun tunggang langgang. Saya buntu tak tahu apa masalahnya. Saya dah buat mcm mcm untuk bagi dia tidur. Anak saya selalu tidur pukul 10 malam kemudian pukul 12 pagi dia akan jaga tak tidur langsung sampailah pukul 7 pagi baru tidur semula. Dlm pukul 9 pagi bangun menangis sebab masih mengantuk. Nak tidur balik pun sangat2 susah. Barai sebarai barainya sakit kepala mcm nak pecah sebab saya pun sempat tidur 2, 3 jam ja sehari. Ada x anak mommies yang jadi mcm ni? Boleh tolong share x apa yg mommies buat?

2 Các câu trả lời

Overtired tu. Boleh follow medsos Baby Language untuk tenangkan dan tidurkan anak.

2t trước

Kalau waktu tidurnya tak cukup, memang dia overtired. Elakkan gadget / screen. Ajak anak bermain waktu petang. Kalau boleh bawa keluar ke playground ke mana2 yg sesuai bagi dia letih. Mudah tidur malam. Cuba yg ni dulu. Tengok perubahan.

anak ada tido ptg ke? brapa lama?

2t trước

sis kne betulkan balik pola tido dia sbb tu dia meragam2 n overtired. time siang tu kalau dia nk nap boleh je tp bg dlm sejam dua je. makesure before pukul 4ptg tu dia dh bangun. lpstu ptg2 bg dia main dkt luar or bwk g taman ke pusing2 kawasan rumah naik moto or kereta ke. sye buat mcm tu dkt anak sye. umur pun lbh kurang je stahun 2bulan.