Pegang botol susu

Hi mommies, anak saya masuk 9 bulan tak pandai pegang botol susu sendiri bila minum. Macam mana saya nak buat ye? Sebab masa dari baby dia banyk bf saja. Skrg letak dekat pengasuh pun tanak pegang botol susu sendiri. Apa boleh saya buat?

2 Các câu trả lời

Pegang toy atau barang lain anak reti tak? Botol tu jenis yang macam mana?

Guna holder tak?

1mo trước

Boleh train dia guna holder sis. Saya dari 4m dah ajar anak. Beli holder kt kedai oren yg ngam dgn bottle. By 5m tangan dia dah kuat dah then cabut holder pun dia pandai pegang bottle sendiri even guna glass bottle yg berat tu.