12/9/24 baby ckup setahun, tolak makanan

Hi mommies, anak saya dh hampir 2 minggu tolak makan, nasi lauk fav dia pun dia tolak. Macam2 menu saya dh buat, tetap tolak. Buah n biskut shj dia makan tpi xbnyak. Skrg dh xbrp nk makan ape2. Ibu nya dh buntu, adakah disebabkan gigi atasnya nk tumbuh atau perubahan umurnye ? Masa gigi bawah tumbuh dia makan elok je. Ade solution x utk mommies yg ada experience mcm ni ? Terima kasih #firstmom

1 Trả lời

Ada fasa anak2 bosan dengan menu makanan yang sama Masa ni kita dah kena olah balik menu tuu Anak2 saya dulu masa umur gini tolak makanan saya buat balik bubur, puree sayur n buah Puree buah tu saya bekukan buat macam ice cream so dorang makan la Sayur pon sama Pasta Bihun Mee Koew teow Rice rolls Lempeng pisang/tepung/kelapa/buah naga Ni antara saya buat laa Jagung rebus Banyak g laa