Stop pam susu badan

Hi mommies. Anak saya dah 1y 2mths. Sekarang setiap session saya pam, cuma 5ml je dapat. (Pam setiap 3-4 jam). Is it okay if I stop pumping at work and bila balik baru direct feed anak? Sebab rasa penat pam, penat basuh parts. Tak berbaloi je rasa

2 Các câu trả lời

It's okay mommy. Your choice. Nak stop pam tak salah, nak teruskan pun tak salah. Hari awak kerja boleh offer anak susu kotak full cream atau susu tepung full cream. Anak saya sekarang 2y++. Saya stop pam masa anak 1y6m rasanya. Tak ingat exact month. Hari saya kerja anak saya minum susu full cream. Itu pun satu hari maximum 3x je dia minum susu tu selebihnya DF. Hujung2 sebelum dia genap 2y tak minum susu full cream dah. Anak dah boleh survive tanpa susu tambahan kat daycare. Waktu malam, hari saya cuti DF macam biasa. Apa yang penting pemakanan dia. Bagi dia complete meal dan ada jadual makan yang tetap.

sy pon skrg pam sehari sekali saja sblm tdo (anak sy xmnum direct) dpt dlm 2oz je.. sedih rase nk stop pam haha 🥲 tp mase puasa tu drop btol jd sy amik keputusan utk slowly stop pam.. breast pon xrase penuh da bile seharian xpam.. n sebab penat pon 1 jd sy mls nk stresskan diri susu xckop

5mo trước

aah xde rse bengkak da.. lps 24jam xpam pon xde rase penuh tp sy pam je.. sis masih bekalkan ebm ke utk anak?