Baby 6 bulan dah start makan tapi respon kurang memberansangkan 🥹

Hi mommies! Anak saya baru start makan hari ni. Hari ni saya bagi bubur nasi + evoo. Dia tanak telan langsung 🥹 dia nganga mulut, saya suap dia luah balik. adakah ini disebabkan dia dah minum susu sebelum makan tu (30 mins selepas) atau ni proses normal untuk baby bila kita baru introduce makanan? Mommies boleh share experience tak? Saya macam kecewa sikit lah sebab ingat kan anak macam excited nak makan, rupanya tidak 😭 tapi tkdelah rasa nak give up. Apa patut saya buat then macam mana nak susun jadual makan dengan minum susu baby 6 bulan? #firsttimemom #firstbaby

7 Các câu trả lời

normal .bby ambil ms tuk terima makanan