Suspect thyroid

Hello mommies ade tak yg kat sini setiap kali cek heartbeat je laju? Saya dah 3 kali warded baru yg ke 3 ni doc cakap result thyroid naik sikit. Ade ke mommies kt sini ade thyroid? Share sikit plsss

2 Các câu trả lời

Saya 🙋🏻‍♀️ dh buat ecg all normal. last appt baru doc ambil darah utk cek thyroid, result next appt baru tahu. Saya pernah buat blood test utk thyroid dh sbnrnya sebelum pregnant dulu2, doc ckp mmg tnggi sikit tp sikit je, masih tk perlu apa2 ubat. So kalini tk sure makin tinggi atau tk 🫠

2y trước

Saya buat ecg pun heartbeat masih laju. Cuma ecg kn utk cek if masalah tu dtg dr jantung atau bukan, doc ckp normal maksudnya masalah tu bukan dr jantung. Sbb tu doc ambil darah utk rule out thyroid pulak. Sekiranya bukan thyroid, akan ada test lain pakar perlu buat. Haritu doc ckp kt saya, klu bukan thyroid, kena buat scan mcm ultrasound tu, tp utk jantung 😅

Saya pun sama. Doc kata ada hyperthyroid. Kena makan ubat. Lps makan ubat dh okay tak muntah2