CARA BAGI JANIN TURUN SENDIRI

Hi mommies, ada tak yang tau cara nak bagi janin turun sendiri untuk yang kandungan tak menjadi. Please share, takut pulak nak kena cuci dekat hospital 😭

5 Các câu trả lời

kalau nak trn sndiri, kerap meneran mcm nak bersalin tu. saya 2x keguguran 1st sy buat mcm tu. trn... 2nd time sy buat xmenjadi mgkin masa tu dah 3months so kena cuci. bius, sekejap je mcm 20min tu dah siap cuci.. lg lama procedure dari mencuci..

Jgn risau x sakit pn dan x rse pe, tau2 dh siap, sbb sy bln 12 2023 bru kne cuci, sakit sikit mse kne bius tu jer, sbb mse tu sy pn kndungan tak menjadi dn janin x nk turun sendiri genap 12 minggu kena cuci..

saya dah try makan nenas separuh biji (tk boleh nak habiskan sebiji sebab lidah dah luka), minum kelapa muda, coke satu tin, minum jamu, bersama dgn suami buang dalam, semua tk menjadi 🥹

saya hari tu lepas dapat tahu yang akan cuci, balik je dari hospital terus makan nenas. alhamdulillah malam tu makan esoknya kantung keluar sendiri. tak cuci

cuci dkt hsptl kena bius lah. tau2 dh siap. lain la klu ada turun tp ada tinggal sisa.