Vaksin covid

Hi mommies. Ada tak yang dah ambik vaksin covid? Ada side effect tak? Saya baru dapat tarikh. Tapi ada yang suruh tangguh. Ada yang suruh ambik. Help meeeee pleaseee

8 Các câu trả lời

ambik veccine 14 weeks ke atas. so far sy ambik veccine Pfizer tkde pape side effect. jgn d tanggu org mengandung lgi tinggi risk bila dapat jangkitan covid19. be positive dengar nurse anda bukan org lain. sy dh siap dose 1st, 11 hb 8 ni dose ke dua. hari pertama ambik veccine biasa la tangan leguh2 n penat sikit. makan je penadol 1 biji its okey untk untk mengandung tk boleh lebih.

saya dh amik pfizer masa kandungan 16 minggu .. Alhamdulillah xde apa2.. lenguu tangan mcm kne cucuk rubella gitu je .. lepastu rasa pening sikit.. esoknya dah ok pening tu.. 16 /8 next dose.. baik ambil cpt sekurangnya mampu kurangkan resiko jangkitan covid memandangkan ibu mengandung antara yang berisiko

Saya dh lengkap 2 dose masa 35weeks haritu.. Alhamdulillah takde pulak side effect pelik2.. Better amik, sbb nurse cakap baby dlm perut pun dapat vaksinnya.. Masa preggy 21weeks saya positive covid.. Time tuh mmg dh risau sangat..

alhamdulillah tk da ap pun awk...berserah kpda tuhan...biasa ibu mngndung akn dpt pfizer shja, nurse memg galakkan amek

Sudah. alhamdullilah okay sihat semuanya. Pstikan 14-33 weeks shj usia kandungan utk Ambil vaksin covid-19

alhamdulillah. so far setakat ni ok. gerakan baby pun ok. 1 dose 16 week.2 dose 20 week.

sy da amek 1st dose Pfizer. alhamdulillah ok je. lenguh tgn je. next week 2nd dose.

sye 2nd dose 3.8.2021 ..alhamdulillah xde pape effect pun ..kene doa banyak2 sis