SEMBELIT & buasir

Hi mommies, ada tak tips lembut kan najis/lawas kan buang air besar ? Setiap kali buang air besar akan berdarah. Dah try ubat lactul tetap sama. Dah 2 bulan deliver secara czer 😭#pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

sy masa peknen, bila sembelit sy minum yg minuman yogurt tu xpn yakult, air tu kn ada probiotik, baik utk usus. myb sis boleh cuba . xpn beli enema, yg ubat air yg msk kt bwh tu .

boleh cuba makan prun sunsweet. kalau buasir, boleh beli ubat kat farmasi