LMP tak sama dengan scan

Hi mommies! Ada tak mommies yang pernah experience LMP tak sama dengan scan? Cth: LMP 18/8, EDD 25/5 tapi scan EDD 2/6. Baby tak sama size dengan LMP. So Dr. decided EDD 2/6. Thks! Fyi, period memang regular every month/7 days.

4 Các câu trả lời

tapi sy pula..kalau ikut edd 31/7 scan kk ...tp bila p scan klinik swasta doktor sana kata 22/7 ikut berat baby dah macam 16 minggu sedangkan waktu scan klinik swasta usia hamil baru 14 minggu

1y trước

Masih normal klu beza edd tu lebih or kurang seminggu dua. Atau mgkn mmg saiz baby besar, nt awk pntau la bila scan seterusnya mcm mna.

sm mcm saya EDD 22/6 tp bila scan EDD 1/7.. doc ckp ikt EDD scan sbb scan dia ukur saiz baby yg itu lbih tepat.. doc ckp kmungkinan persenyawaan lmbt berlaku.. insyaAllah tk ad apa2.

normal..beza dlm sminggu..mungkin psenyawaan lambat blaku..

normal