Usia kandungan tak sama dengan hasil scan di klinik.

hi mommies, ada pengalaman tak mcm saya. saya xda masalah period, sgt teratur. mmg setiap bulan period. saya punya last period 3 mei 2023.. lambat 2 hari je terus sy check upt, and naik double line. sy monitor guna apps ya, mmg tepat sbb ni kandungan ke 4. tp anak baru sorang, 2 kali miscarriage. nak dijadikan cerita, hari rabu lepas, sy buka buku pink sbb ikut kiraan period yg trakhir kandungan dh masuk 10 minggu. tp doc scan perut kata x nampak apa2. dia risau sy mngandung luar rahim. tp doc lain suggest utk scan dari jalan bawah. and sgt trkjut, nampak kantung baby, tp usia kandungan baru 5minggu. 😅😅😅😅 ada tak yg boleh explain kenapa jadi mcm ni, sbb haritu nak tanya dkt doc, trus x sempat jumpa dia.. sbb sy pun rushing nak balik fikirkan anak yg xsihat dkt rumah.. tq in advance ya mommies and doakan pregnant kali ni menjadi☺#ingintahu

1 Trả lời

Jauh betul beza 5w tu. Kalau beza 2w masih normal atau jika berlaku pada yg irregular period pun normal. Takut baby tak membesar based on my readings dlm TAP. Cuba awak search2 juga pengalaman diorang. Tp doa baik2. Tiada yg mustahil jika Allah mengkehendaki 🤗