HB rendah

Mommies ada idea tak macam mana nak bagi HB cantik je tiap kali check up??

2 Các câu trả lời

Ni apa yg saya amalkan since tahu pregnant. Makan kurma, makan sayur hijau esp kangkung dgn bayam. Makan buah jambu batu. Daging/ayam. Ni menu hari2. Walaupun bosan tp hadap jela demi baby. Minum susu tp gap 2 jam dgn ubat tambah darah. Saya tak minum langsung kopi/teh/milo. Terus stop. Alhamdulillah setakat ni hb sentiasa 12.5

makan kerang rebus byk2 sis, jgn minum milo, teh, kopi. lpstu hari2 makan sekurang2nya 1 biji buah dan 2 sudu besar sayur.