HB drop. Helpppp

Hi mommies. 3x dah check up dekat kk, dan 2x hb drop and 3x tukar ubat tambah darah. Dah try zincofer tp last 2 weeks dah tak lut sbb hari2 muntah (makan sebelum tidur) then pergi kk, makan new obimin, still drop sampai 10.9 check up harini. Dr tukar iberet pula. sedih sangat2 sbb risaukan baby. Bagi kata2 semangat dan dorongan please 🥺❤️

3 Các câu trả lời

Saya dari 12.6 drop 12.1 latest semalam 17w+ drop 10.8. Now dpt iron, B-complex and folic acid berasingan. Before ni makan obimin satu tu je. Hopefully naik la next check up. Cara makan ubat pun penting juga nurse ckp. Saya beli jambu batu utk makan sebelum makan nasi. Sbb nurse ckp makan buah sebelum makan. Jgn stress² sis. Kalau rasa pening or pitam terus pergi kk.

1t trước

Alamak tak dpt apa² ubat dari kk ke. Mcm saya nurse kk yg ckp tak boleh dah la continue obimin kena tukar ubat sbb hb drop byk. Dpt la ubat yg lagi kuat. If drop lagi rasanya kena drip iron. InshaaAllah semoga ibu dan baby sihat. Stay strong. ❤️💪

sis try makan ubat ty seeloknya masaa baru bangun tidur tu perut tengah kosong . jarakkan masaa makan . lepas makan obimin tu jarakkan satu jam . tapi kalau sis tkboleh perut kosong makan dulu lepas 2jam baru consume folic acid tu

Try minum jus pati delima and amek kurma tiap ari. InsyaAllah okay. Sy amalkan itu je. Alhamdulillah hb maintain 12.6 -13.1.