BARANG UNTUK KE HOSPITAL

Hi mommie semua . Boleh tak share barang apa je yg perlu dibawa untuk ke hospital nnt . Berapa pasang baju baby nk kena bawak and barang mommies untuk kehospital apa yg perlu dibawa ? First mom here ! Rasa excited nk jumpa baby ❤️ thanks pada yg sudi berkongsi ilmu ❤️🫶🏻#firstbaby #bantusharing #firstmom

1 Trả lời

sis tahniah❤️🌹 heheeh ok ade dua condition bersalin ni... sis tak cakap sis bersalin hosp apa jadi saya share kan 2 jenis ya.. 😄 hospital kerajaan : 1.Baju ibu 2.Stokin ibu 3.Tuala ibu 4.Baju baby (atleast 2 set) 5.Bootie and mitten baby (2 set) 6.Barut baby (4 barut) 7.Pampers baby (bawa lebih) 8.Napkin baby or Swaddle 9.Tuala baby 10.babyoil 11.Tisu utk lap punggung baby kalau kencing or berak. 12.Wipes selalu nya misi mandikan baby ape semua dia akan minta baju pampers baby semua tu... jadi extra kan skit ya.. hospital swasta : 1.Baju ibu 2.Stokin ibu 3.Tuala ibu 4.Baju baby (1 set utk balik) 5.Bootie and mitten baby (1 set utk balik) 6.Barut baby (4 barut) 7.Pampers baby (bawa lebih) 8.Napkin baby or Swaddle 9.Tuala baby 10.babyoil 11.Tisu dan wipes selalu nya misi mandikan baby and swasta provide baju baby semua and swaddle dia. Sis hanya perlu sediakan utk balik sahaja. setiap hospital ni lain lain layanan nye.. sis sediakan extra takpe... asalkan tak perlu suami ulang alek.. cian dia 👍...