Upt line makin kabur

Hi mom...kenapa semalam 26-27/3 sy chek upt guna jenama dari farmasi line T mkin jelas walaupun kabur!!tapi harini 28/3 saya test wktu mndi ptg mendapati line T makin kabur hampir xkelihatan!!kenapa ye mcm tu?normal ke?? Sepatutnya harini 28/3 due period,tpi lom period lagi!!sebelum saya test upt tadi...sy ada minum air kosong bnyk,adakah itu punca line jdi kabur jugk?#seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

9 Các câu trả lời

Yaa minum air trlmpau banyak pn boleh buat hcg tu x dpt didetect oleh upt sbb air kencing terlampau dilute. xperlu cek banyak kali, ckup awk tnggu sehari dua lewat period then cek upt waktu subuh yg baru bangun tu belum minum air dan blm makan.. Kalau dah dpt line samar nt makin terang la tu.. Kang buat awk lagi risau mcm ni klu cek balik2

2y trước

smlm ikutkn due period

Kalau betul pregnant dalam masa 2 3 hari makin pekat dan tak kesah lepas minum air banyak ke apa, sebab hormon hcg dah makin meningkat dlm badan, saya pun lewat period 2 hari line samar lepas seminggu test petang lepas berbuka pun line pekat je

awak klo positif xyah pg.. bila2 buat mmg naik nty.. sbb makin hari hormon hcg tu makin tgi. bila da lewat dlm smgu buat da double line xyah la buat da.. tggu da 7-8 mggu bru g scan tgk kompom kn bpe mggu kt klinik.

ye , kalau minum air ksg byk bole jd punca line T tak berapa nk jelas . test upt first urine pagi . bgun tidur test trus . kalau line makin terang dri sblm ni . alhamdulillah . jaga diri .

tunggu dlm 2/3 hari lagi, buat upt pakai first urine masa subuh2 tu. sblm makan minum. kalau dah double line nak double confirm beli clearblue digital. tak perlu repeat byk kali.

biasanya guna air kencing pagi paling bgus...first air kencing pagi je ..klau guna selepas air kencing pagi bleh kabur dan bleh buat bingung

i sat kabur sat one line sat kabur 😂😂😂 lagi lah risau then doc yg suggest tunggu 2 mnggu tkmai baru buat haajaja

Awk check urine awal pagi time bangun tidur tu

cek time first urine pagi