Puasa nk dkt

Momies² dah nk puasa ni kan....mcm mna kita nk thu kita kuat n bby pn kuat time pusa...tkut jgk..maknya ok je...kot bby x ok...

2 Các câu trả lời

Saya skrg tengah prgnant 5 bulan, tapi puasa tahun lepas tak ganti lagi, sbb saya prgnant sblum puasa hri tu,so dlm bulan puasa on off puasa, sbb muntah2, and lps tu sya keguguran jugak dalam bulan puasa minggu nk raya, so tak tergnti lagi skrg tngh prgnant , skrg nk ganti bila puasa rasa angin satu badan, and saya muntah trus berbuka,lagipun alah saya kdg ada kdg tak ada walau dah 5 bulan ni, hri tu minta pendapat nurse, dia kata try dlu, kalau x boleh jgn paksa. Skrg tengah slowly nk gnti balik. Insyallah puasa kali ni, buat yng termampu jgn paksa diri sis, risau keadaan baby and keadaan kita, Insyallah, semoga dipermudahkan urusan kita di bulan Ramadhan nnti.😊

1y trước

oraite..

kalau risau, xperlu puasa. tapiii perempuan mengandung masih lagi perlu niat puasa mcm biasa sebelum wktu imsak and sahur mcm biasa dulu. try puasa sampai la rasa mmg x mampu. kalau kata mampu sampai pkul 8pagi, xde mslh utk berbuka. boleh check dkt ceramah uai. yg penting jgn paksa diri. boleh dtg kn implication dkt bby kalau x ckup nutrition dri ibu nnti.

1y trước

ok tq..nt sy try