Detail scan

Hi momies .sy firstmom 25w. Nak tanya untuk detail scan memang kena buat sendiri kat swasta ke ? So far untuk checkup kk doctor scan saiz n check heartbeat baby je . Untuk detail scan macam jantina, baby cukup sifat jari, mulut, tempurung kepala apa semua tu memang takde check di kk ke ? If memang kena buat sendiri kat swasta, berapa range harga ye ? And ada tips tak untuk dapat best vision scanning condition mom kena buat apa je (sbb ada org cakap mkn benda manis sbelum pegi scan baby akan aktif, senang nk tgk byk side baby) ? #SeriusTanya

3 Các câu trả lời

utk detail scan mmg kna g swasta klau nak sbbnya kk tak buat.. haritu sy g sonobee ultrasound rm128 detail scan + 5D scan 🥰 haahh org kata sblum scan klau blh mkn manis² klau nk baby aktif.. sy tak.. sy bru hbs mkn richeese time tu 😂 time sy scan tu bby leno jeee.. doc gerak, kacau² dia, dia marah hahaha tp best check dkt sonobee sbb pnjelasan jelas n doc pun baik jee.. hrga pun bg sy murah dh tu

2mo trước

Betul. Sonobee mmg murah n doc yg scan sy dulu pn baik n jelas penerangan diaa

Takde. KKIA tak provide details scan unless awak high risk category pregnancy under pantauan OBGYN. KKIA akan refer awak dengan pakar kat hospital untuk buat details scan. So untuk normal category ni kena check kat private clinic/hospital in between 18 weeks-24 weeks. Nak tahu harga awak kena survey klinik/hospital yang awak nak tu.

tu xde check kt kk.. kene pergi swasta.. sis boleh pergu swasta utk detail scan.. boleh tahu segala organ baby normal atau tak