Bby 2 Bulan Jarang Membuang

Hi momies, nk tnya bby sy lg brape hr nk msok 2 bln, soaln sy normal ke kalau kt bg susu cmpur - susu bdan dan susu formula bby jarang membuang air bsar, kdang 2/3 hr bru membuang. Setahu sy normal kalau bg fully bf tp kalau cmpur normal jgk ke? Perut bby xkeras lmbut je mcm biasa.

2 Các câu trả lời

sama lah bby sya dua bulan lebih..campur susu formula juga tapi sesekali je bagi kadang2 sekali je bagi dlm sehari time susu kurang.boleh dikatakan dia banyak susu badan dari susu formula.ni dah seminggu lebih tak berak.pernah tanya nurse dia ckp klu full bf 10 hari tak berak kira normal sbb dia takde apa nak digest

Klu campur tu its normal jgak.. Mlainkan 1minggu x mmbuang, tu kne risau rsernya..