monthly check up

Hi momies ! Nak tnya lah, berat badan sy naik mendadak mse check up, dr 54,55 trus naik ke 59. Pstuh nurse sruh kurgkan makan malam, makan sblum pkul 6, kurgkan makan nasik. How come eh nak buang tabiat tu smue, rse makan mcm biase tp taktahula pulak bile dh msuk 5bulan preggy ni selera makan brtmbah pulak tuh rajin memasak dkt rumah. Trus nurse buat date dkt buku pink utk stiap mggu kene dtg kk utk cek tekanan drah n urine, ada ape² masalah ke? Almklum first pregnancy.

2 Các câu trả lời

Biasa macam tu. Biasanya lepas 5months memang berat naik laju sikit sbb baby tgh membesar. Saya dulu pun macam tu, nk dekat hujung2 baru berat kurg naik. Cek tekanan darah tu sekejap je puan, nanti kalau doktor/nurse tengok tekanan darah kte ok dia akn kurangkn checkup tu. Tapi dalam masa yg sama cuba kawal pemakanan. Banyakkan makan sayur dn kalau boleh malam jgn makan berat2 sgt.

5y trước

Okay terima kasih ats info. Heee nsb baik tkde pape sgt. Risau je kan, sbb rse diri ni tkdela gemok sgt cume perut dh mmbolat hehe

Sounds pretty normal... that's pregnancy for you. Hence the term eating for 2 =)