Vitamin C

Hi momies, nak tanya boleh tak kalau saya makan obimin dengan vitamin c ni? takut tak boleh campur.

Vitamin C
13 Các câu trả lời

Better tanya pendapat doktor. Yg ikut pendapat saya yang bukan doktor ni, boleh je 🤭 Sebab saya ingat nurse pernah pesan kat saya, zat dari ubat kk yg doktor bagi akan lebih meresap jika diambil bersama vitamin C, contoh air limau 😊

blh je.. doc ckp pn blh.. sy pn consume vit c soluble tu bfr pregnant smpailah skrg nie.. salah satu suplment nk kuatkan antibody.. kite lan pregnant, dgn covid ag.. nk Consume any supplements lain, xblh.

Sy sblum prgnant memang mkn vitamin c. Lps prgnant sy stop sbab doktor ckp dah xperlu mkn sbab kuantiti ubat yg diberi d kk dah cukup utk ibu n baby. Klu mkn jgk takut baby jdi besar.

sy br jump gynea sy di Avisenna. die terkjt sy amik bnyk. terus die suruh sy stop semua. just amik obimin pluz dgn kalsium. vit yg lain semua simpn lps deliver

xperlu... kalau berlebihan vit pon xelok masa kte pregy... apa yg dokt bg time pregnat pun da ckp.. kalau awal kandungan acid folic sahaja pon da memadai

Rasanya dalam obimin dah complete kan semua . Kalau ambil lebih vit c nanti dia akan keluar balik dari badan

5y trước

thank you sis.

boleh, janji dengan pantauan doc, doc gynae sy bekalkan vit c 100mg, but makan selang sehari.

Kena control jugak supplement ni. Takut vit berlebihan jadi hal lain plak

boleh je sebab saya ada tanya misi dulu kalau nak makan vitamin E...

Blh sis . Sye ubt doktor pun mknan vitamin tmbhan pun sye mkn . 💕