Reaksi Mommy n Suami after pregnancy reveal

Hi momies. Cuba kongsi ape reaksi you and suami you all after reveal pregnancy. Happy ke.. excited ke.. I dapat tau I pregnant waktu both me and husband tgh outstation. Unplanned pregnancy, and mmg tak sangka ade rezeki bulan tu sbb we used protection most of the times 🤣🤣 Period delay 6 hari so I saja test and wow terkejut bila tgk double line pekat likat ye hahaha. I terus beli test clearblue yg mahal tu just to make sure. Tangan menggigil bila tgk “Pregnant” keluar kt test tu. Sebelum kahwin dulu I selalu imagine nk buat surprise untuk reveal pregnancy dekat suami tapi bila dh betul betul pregnant ni terus tak menyabar nk bagi tau. I call dia banyak kali tapi time tu lah dia nk busy kan 😅 Pastu dia call balik.. and we all VC. Dia dlm kereta tgh drive and I suruh dia berhenti tepi kejap. My husband terus mcm dpt tau yg I nk ckp benda serious. After I bagi tau I pregnant.. dia terkejut gilaaaa. Pastu dia nangis! Tak sangka dia nangis 😅🤣 Dia kata perasaan bercampur semua happy, nervous, takut, excited. I menyesal tak screen record waktu tu. Kalau boleh I nk replay balik my husband punya reaction tgk berkali kali and menyakat dia yg dia nangisss hahahah. Walaupun unplanned, he assured me that everything will be okay. Lepas call husband I call my mom pulak. Mmg tak reti sabar kan haha 🤣 Now kandungan dh 18 weeks and I’m enjoying the journey all the way. Doakan saya & baby sihat ye. Sorry for the long post 😅😂

6 Các câu trả lời

alhamdullillah tahniah mommies! saya boleh dikatakn bunting pelamin, mmg x expect tp x ada apa2 planning pun. dpt tau pulak lps dah balik dr bwk suami first time balik kampung belah saya. disebabkan tmpt jauh (selatan-utara), mmg spend masa seminggu lebih balik dan bwk suami jalan2. sebelum balik tergerak utk buat pregnancy test tp masih one line. masa di kmpung sy rasa lemah semacam, asyik x larat dan byk tido saja dlm kereta. rasa cramp mcm senggugut tapi agak pelik sbb klu ikut kiraan belum lg tiba next cycle (lgpun period x teratur dari dulu). trgerak juga hati mungkin dah ada isi, tp xnak trlalu brharap sbb takut kecewa 😂 disebabkan agk busy dan letih masa di kampung mmg x trfikir pun nk test. balik je smpai rumah slps berehat ckp dgn suami nk test, tapi dh ckp awal2 dgn dia jgn trlalu berharap. masa first test lps dip terus letak atas sinki, dan teruskn urusan lain sbb xnk trlalu brharap (sebelum ni mmg tunggu smpai naik line 😆). mmg trkejut lps tgk tu naik double line tp samar skit. masa tu dah mula meragui mata sendiri🤣 suami masa tu tgh msk kat dapur, gi panggil tanya dia konfemkan brp line. mcm x prcaya, kebetulan masa tu ada baki lg 1 test, dan test lg mmg naik double line. trketar terus badan ya allah x prcaya baru jd isteri then nk jd mak org dah!! haha🤣 tak tahu nak rasa apa, hanya allah saja yg tahu. suami bukan main lg senyum lebar excited betul ye😂☺️ tapi dlm hati masih x nk seratus percent percaya dgn test tu, and dlm minggu tu juga tunggu suami offday pegi ke klinik swasta utk scan. alhamdullillah mcm x prcaya bila doktor konfemkan nmpk kantung dah. rupanya dh 6w ya😂 sgt bersyukur dpt rasa pengalaman ni dan semoga mommies yg sdg pregnant dan yg ttc yg baca komen sy ni dipermudah segala urusan dan diberi yg trbaik utk korang semua ❤️

1y trước

alhamdullillah syukur. skrg baru 16w5d 😊

alhamdulillah tahniah mommies to be !! saya pulak bunting pelamin, terdetik nak test sebab delay period, takde rasa sakit senggugut atau ape², cuma kawan tempat kerja je ade tegur nampak macam lemah je selalu. Lepastu perasan bila nampak orang pregnant tu, perasaan jadi macam excited. rasa macam kita pulak yang pregnant hahahaha. Test masa kat tempat kerja, masa test tu memang tak berharap apa² sebab baru kawin kan. tiba² naik dua line pekat likat ya, terus menggigil tangan. Balik kerja tak terus bagitau husband, cuma bagi hint je kat dia cakap "mengidam nak makan roti canai la" Malam tu baru buat surprise kat die. Reaction husb masatu tanya saya kene covid ke 😭. Lepas bgtau tu test pregnant senyum lebar die walaupun dia cakap perasaan masa tu bercampur baur. Alhamdulillah sekarang dah 19 weeks. Hari² husb pegang² perut cari baby hahahah

Wah tahniah. Sama la macam I. Sebelum pregnant, dah plan dah kalau pregnant nanti nak buat surprise dekat husband. Tapi husband jenis yang kira period cycle I. So bila dia tahu I lewat period, dia dah boleh agak. I beli senyap2 clearblue sebab nak double confirm. Sebelum ni guna shopee punya UPT. Macam was2 nak percaya even line pekat. Malam tu I try clearblue, i tutup pintu bilik, then i panggil my husband masuk, even dia dah boleh agak, tapi dia pun nangis juga time tu. I pun tak dapat nak proper surprise family sebab jenis tak menyabar juga. So tak dapatla nak rakam moment pregnancy reveal mcm yang diplan 🤣 alhamdulillah kandungan masuk 21weeks. The first three months sangat mencabar, but I’m starting to enjoy the journey too

Syukur... Mudahan semuanya baik tanpa mudarat. Reaksi kami biasa sbb tak percaya. Esok buat lg +ve juga. Petang tu ke klinik buat pengesahan awal kehamilan. Walaupun nampak kantung pada 4 weeks, kami masih simpan happy tu sbb apa2 blh jd dgn sy berisiko hamil. Ingatkan nak rahsiakan kehamilan hingga kandungan cukup sifat, sekali ada org tanya... Jawab je lah... . Huhu. Kami saling mengingati sentiasa bersyukur

alhamdulillah tahniah sis. sama la mcm saya, dlu bkn main plan klu pregnant nk buat surprise mcm2 nk record. tpi bila thu trus je bgi thu sbb excited sngt. husband pun nangis first time tu. hahaha x pe la x record pun sbb sy rsa akn ingt memory ni sampai bila2 😅🤭

husb sy dan sy biasa je respons…. sbb pernah excited dulu dan akhirnya gugur… so untuk second time ni kami just senyum tanda syukur time vdeo call. masih rasa takut2 nk happy ke risau.