32 weeks air ketuban 28cm .

Hi momies , ada sapa2 x mcam saya . 32 weeks air ketuban 28cm. Esok pergi refer o&g specialist. Baby xde apa ke ? Mesri bersalin awal ke . Sebb scan baby masih lagi 1.7kg . Ni anak ke 3 . Anak 1,2 kurang air ketuban , yg ke 3 ni lebih air ketuban pulak . Risau kalau ada apa² . Saya xde gdm . Paras gula normal ja .

1 Trả lời

doktor akan cuba cari punca air ketuban tu banyak dulu. sis dah pernah buat detail scan ke sebelum ni? kalau belum, pakar O&G akan buat nanti. tapi sebab dah lebih 28w, takkan dapat se-detail yg sepatutnya lah. tapi dia akan cuba juga, untuk cari kalau baby ada masalah apa2 yg buat air ketuban tu banyak. akan kena bersalin awal atau tak tu depends on findings doktor tu nanti, depends on kenapa air ketuban tu banyak, rate of increment air ketuban tu, rate of growth baby etc. moga selamat sihat semuanya ya sis 🤲🏻💜💐