Kedudukan baby 32w 5d

Hi mom2.. ade x yg sama dgn sy kandungan dh 32w 5d tpi kedudukan kpala bby msih kt atas.. ade tips x utk buat kpala bby pusing kbwh ?

3 Các câu trả lời

Sama dgn saya, semalam scan doktor cakap kepala baby masih dkt atas kira kedudukan songsang ni, doktor pesan banyakkan sujud, boleh juga posisi sujud walaupu bukan waktu solat juga. Doktor bagi masa sampai 37 minggu, ada 2 option la utk bersalin nanti, doktor akan pusingkan posisi baby sebelum bersalin tu atau pun kena juga czer

sama la kita. buat masa ni sy banyakkan sujud, sambil pujuk baby untuk pusing bawah. kadang suami suluh flashlight kat perut dari atas ke bawah, sambil suruh baby ikut cahaya tu 😅. lagi 3 minggu nak scan lagi untuk tengok baby dah pusing ke belum.

selalu dokter akan nasihatkan untuk banyak rehat dan doa. dan selalu dia tengok balik masa 36 weeks