Cara nak rapatkan hubugan anak dengan ayah

Hi mom semua saya nk mintk pencerahan sedikit .sye mempunyai anak perempuan 1 tahun tapi dia tidak rapat dengan ayah nye .. kami bedua bekerja kami hantr dy di ruma mkcik sye so hanya hujung minggu shaja kami ad masa untuk dia .. dy lerapa menagis jika ayah ye ad .. kalau ibu 2 semua ad tips kongsikn la bersama saya ..#seriusnanya #firstbaby #firstmom #pleasehelp

6 Các câu trả lời

hi awak..mcm sy, sy pjj dgn husband dr masa pregnant lagi.. sekarang baby dh setahun 4bulan..baby mmg dgn sy..husband akan balik setiap bulan.. dan sy berkerja dr pukul 8.30am smpi 6.00ptg.. apa yg sy selalu buat, sy akan selalu vd call husband dn bg husband bercakap dgn baby sy..supaya bila husband balik baby xkn kekok.. dan bila husband balik je mmg mostly dia betul2 spend time dgn baby.. phone mmg husband xpgg.. dr mandikan baby, bancuh susu baby mmg husband yg buat semua..

Hai mommy. Kalau saya suami kerja dan weekend baru jumpa anak. So memang 24h anak dengan saya. Masa suami takda tu selalu mention ayah nya. Supaya anak ingat ayah nya. Bila ayah nya ada takda dia tak nak memanjang dengan ayah nya. Makin lama makin rapat. Nanti bila satu masa bila ayah dia takda memang dia akan cari ayah dia

saya ada lalui benda mcm ni tp anak saya boy lah .. walaupun hari² jumpa ayah dia tp dia x nk pun.. apa yg sy buat bila ayah dia ada dekat rumah ayah dia uruskan dia dn main dgn dia.. awal² mmg susah tp kita dlm masa yg sama kena cakap dgn anak bg anak faham ..

ayah dia kena uruskan dia,lg2 waktu mandi,siapkan anak,bgun mlm buat susu..bawak pergi taman mainan,biar ayah yg uruskan..ank lebih confident bila rapat dgn ayah dia..ayahpun kena main peranan,jgn bila ank xnak je terus buat xtahu..all the best ya..

Sibuk2 pun kna ambil masa utk ank sis,dia jd x biasa dgn ayah sdri sbb kurang nya bonding antara ank dgn ayah dri kecil,xkn lah malam pun busy kan??? Mlm sblum tdur bawa la ank main,cerita2 tgok kartun sma2,,

Cuba bawa anak bercuti.