Due date dan buku pink

Hi mom, saya first pregnacy baru check test digital dua dua positive. Nak tanya kiraan due date dari first day last period atau last day last period. Kata period 4-8 may. Kiraan minggu dari 4th may atau 8th may ? Minta tunjuk ajar mommies bila boleh buka buku pink.

5 Các câu trả lời

Hai, cara kiraan TAL dari 1st Day period yang terakhir., yg akan menentukan tarikh/waktu utk kita bersalin. Lepastu kalau utk buka buku pink tu, ikut atas klinik kot, sebab tempat saya, waktu 1st time gi KK, saya dah tanya macam mana cara nak buka buku pink? nurse tu terus buka kan buku pink utk saya waktu 6w on that day,, Kalau buka buku pink awal² senang nurse/doktor nak monitor keadaan kita dan bayi kalau ada pape berlaku. Kita pun rasa senang hati tak lah risau sangat.

Kira dari 1st day last period. Download je pregnancy apps. Masukkan details nanti dia auti calculate EDD awak. Then call KK area rumah awak untuk book appt nak bukak buku pink. Nanti dia akan bagi tarikh and apa document kena bawak untuk bukak. Follow je tarikh dia.

first day last period .. 4/5, kira dari situ .. skrg mgkin bru 6w-7w .. buka buku pink antara 8-12w .. klau msih xdtg period lgi, boleh buka buku pink awal bulan dpn sis 🥰

2t trước

oh mcm tu igtkan salah kira sya pula yg tak faham 🤣 ya mula period 11/5 last 18/5

First day last period..call ja klinik terdekat nti dorang akn gtau bila buka buku pink..stiap klinik x sama..sy paling awal pernah buka buku msa 5w5d

dari 1st day, jadi 4 mei. ni kalau period awak regular lah. kalau tak regular, bagitau nurse. dia akan tetapkan EDD ikut ultrasound.