Anak umur 2 bulan 24 hari

Hi mom , normal ke kalau anak saya suka menagis bila pergi tempat orang ramai , contohya mall and supermarket . Nagis macam tak stop stop and macam kene pukul je . Bila bagi susu and tido pun dia taknak , keep crying je smpai muka merah merah . Bila sampai rumah baru dia stop cry and okey je . Btw before pergi mana mana saya dah bagi dia kenyang dulu dekat rumah . Susah dia nak bawak kemana mana 🥲 masa habis pantang dia okey je bila bawa pergi supermarket or mall tak nagis pun , nagis sbb nak susu and tido je . #firstbaby

5 Các câu trả lời

Awk letak baby dlm stroller atau dukung dia? Kalau letak dlm stroller, better pegang handle menghadap muka dia so dia tahu mommy ada dgn dia sbb anak sy mcm tu hihi. Kalau pegang handle tak mengadap dia, nangis la dia tgk kita takde. Anak sy 2 bulan 26 hari. Tp kalau berdukung, maybe dia sejuk / boleh jd la terkejut dgn persekitaran. Tp sy apa2 pun bacakan doa jugak bisik kat telinga baby. Semoga dijauhkan dr makhluk2 yg jahat. Plus… sy elakkan keluar time nak dkt maghrib even dlm mall pun. Kalau boleh 630 dah ada kat rumah 😄

maybe dia terkejut dgn suasana tu kot, tu yg menangis, mcm saya sblm keluar mana2 saya ckp dgn anak ‘kjp lagi kita nk pergi jln2 anak ibu jgn nangis atau terkejut tau kita jalan2 tgk tmpt2 okay jgn risau ibu ada okay’ wlpn dia xfhm ape saya ckp tpi mmg saya amal gitu, alhamdullillah takat ni keluar okay aje xde nangis klu ade pon ehek ehek sikit aje sbb nk susu n tdo

10mo trước

Before keluar selalu ajak dia borak and bagi tahu dia yang kita nak bawa dia jalan jangan nagis ya mommy and baba ade . Tetap nagis juga 🥲

Baby mungkin overstimulated tu awk. Normal je. Sbb dia dh besar and dh faham. Masa baby dia tidur je so tak rasa sgt. Kalau blh elakkan dulu tempat terlalu ramai. Try by stages sbb kita taknak baby terkejut

Normal. Baby x biasa lagi dgn persekitaran mall @ supermarket @ tempat yg bukan hari2 pergi.. Lg2 pula kalau awak letak dlm stroller, n baby x biasa mmg die akan meragam teruk.

10mo trước

X apa awak. Nnt lama2 baby terbiasa lah tu. Keep bawa baby keluar supaya die tahu tempat tu x membahayakan die.

mungkin baby awq tak bole bunyi bising tu dia x bole tido , cuba bwk dia masuk kereta dlu tidokan dia