chicken pox

hi mom, anak saya 7 bulan kena chicken pox.. do you have any tips? makan pon xnk.. susu badan tp nmpk sgt dia x selesa.. tangan asyik mengaru je tp saya dah pakai kan mitten.. sy mandikan dia dgn air daun semambu and letak calamine lotion yg doc bg tp mcm x membantu.. 😔 hidung pulak selsema.. kesian sangat.. kadang saya nangis sambil susu dia sbb tatau lagi apa nk tolong..

1 Trả lời

anak 1st sy kena chickenpox umur 6 bulan. sy mandikan at least 3-4x sehari,tanpa campuran daun². tp sy guna sabun berubat,tak ingat jenama apa sebab dah 9 tahun. lepas mandi,sy sapu calamine lotion seluruh badan anak sy,sy biar kering. pakai pampers ja waktu siang,malam pakai baju nipis. sy elakkan baby berpeluh banyak,bg kuat kipas.