Selamatkah pregnant 12 weeks ambil vaksin covid 19??? Sebab nurse call suruh pergi vaksin esok🙂🙂

Mohon penjelasan dari ibu² semua terima kasih ☺️

13 Các câu trả lời

Selamat. First dos Pfizer 12w. Dh complete 2 dos. Skrg 18w. Tadi baru je scan. Parameter scan overall janin normal doktor ckp. Janin siap angkat tgn bila ayah dia dtg tgk dia. Dgr suara ayah dia kot.

3y trước

Scan kk je. Oh. Suami sy kerja kk tmpt sy check up sis. Kalau mcmtu sis scan swasta nk bg husband tgk sekali.

sy pulak tak tahu time amek vaksin tu saya dah pregnant baru 2 minggu pregy.. nasib baik semua selamat ... ni nak amek dos kedua ... kne refer doktor dulu ...

selamat insyaAllah.. sy 11w dos1 dos2 14w Alhamdulillah ok.. dos1 xda demam apa dos ke2 demam 2hari tp suhu xtinggi dlm 37.8 kdg 37.6. 😊

3y trước

ada sis... boleh ja kita mkn panadol jgn risau..

boleh je sayang sekarang 12 minggu nak ambil pun blh nak tunggu 14 minggu pun blh. Semoga dipermudahkan urusan awak yaa

selamat ibu... saya ambil bila 16 weeks... sekarang sudah 24 weeks...tak ada side effect kecuali sakit tangan

Kalau dah update status mengandung dalam MySejahtera dan selepas itu dipanggil untuk vaksin maksudnya selamat

Yes selamat sebab sekarang memang dah boleh terima vaccine utk ibu mengandung lebih awal dari 14w

selamat. guideline terbaru skrg bermula 12 minggu. awal dr tu pun boleh klu doktor ckp okay.

Saya under proff terus mmg disarankan amik 12weeks ke atas. Saya amik masa 13weeks

klu risau ambil je msa 14 mnggu.tp jga dri n jga kshatan.