share pengalaman 💖

hi mmy2 semua... ada tak yg pengalaman pregnant 9 week,, mulut mcm pahit2 jer dlam? minum air pun tak selera sbb pahit2 😂 #advicepls

14 Các câu trả lời

oh yeke , mcm sy xde alahan tp bila petang je xboleh telan nasik lepastu perut mcm tak kejap masuk angin, teringin benda panas² macam bihun sup tapi malas sebab nak kena keluar rumah , kalau masak pulak mesti x habis sebab nak makan sekali je 🤣 saya mampu minum air panas² je tu pun sekali minum horlick panas , tp bila makan sy x ambil air manis, sy minum air masak saje

Saya buat fruit infused water. Kadang2 letak apple/ orange/ strawberry/ lemon dalam air sejuk. Baru selera sikit. Jangan asyik minum yang manis sebab mulut pahit, nanti kena gdm macam saya.

2y trước

orait sis ku 📍

Sama lah sis. kalau pahit sgt minum air letak lemon dgn madu sikit.. kalau pahit sbb muntah Cuba kumur mulut pakai Listerine yg Rasa mild.

2y trước

note sis nnti try😘

same la sis,,sy dah 8 mingu 5 hari air masak xboleh telan,.sy minum ribena je ,,tekak pahit mkn ape smua xslera ..

tekak sy rasa sabun 😂😂😂 tp dh masuk 10w6h dh ok siket sejak sy minum calla milk dgn mkn new obimin

2y trước

🤭🤭

Saya macamtu jugak. Standby gula hacks/berangin bila mulut x sedap. Kalau rajin buat air limau

Minum yg sejuk sis, sy air suam pun xsedap. Yg sjuk sedap kemain. Sy dripd ngilu terus tk ngilu dah.

2y trước

btl2 sis..skrg sy tgh minum air sjk juga😁😁

try minum air letak ais .. biar sejuk rasa utk kurangkan rasa pahit tu .. sya buat mcmtu je

2y trước

biasa laa tu😂tapi berkesan x dgn sis ?

biasa la tu sis.. sampai kan masak pun x rasa ape.. rasa bawang je lebih..sbb pahit mulut kan😂

2y trước

iya sis.. bwang sy hidu pening 🤕

Saya minum air sejuk2 baru saya selera. Kalau air suam. Boleh keluar balik hehe