iron tablet

Mkn ubat nie rsa xselesa nk muntah ja..bila muntah rsa pahit mulut..mkn ubat nie ja mesti muntah..xmkn xpa ka atau boleh ambik ubt lain.

iron tablet
50 Các câu trả lời

Makan dgn air sunquick. Rase dan bau die mmg nk muntah. Tapi kalau x mkn, nnt dah akhir2 pregnant, hb low.

Sy makan ubat ni dgn zinc coffer..alhamdulillah hb naik..makan dgn jus oren bersulamkan pati kurma dan delima

5y trước

Boleh..sy buat jus oren sndri tanpa gula..kalau ada gula mcm xbrkesan sgt

sma la xbuleh jgk mkn ubt tu..gtw dokter tu dkter sruh beli maltofer di klinik..mltofer ok sbb dia prisa cklat..

5y trước

Bgtau kt doktor ka??

Sya dulu mkan ubat ni sblm tidur..stiap kali mau msuk mulut hidung msti tutup dulu 🤣🤣

mntak ubat lain.. xpn bli sdri di farmsi.,sy xmkn ubat kk bkalkan... start ank sulong lgi bli sdri

Kne makan jugak awak. Sy x makan ubt ni hb trun terus . Lepas tu nurse bg zincofer. Elok siked rasa die

5y trước

Zincofer lg ok ye? Sy hr tu nurse nk bg zincofer tp sy bgtahu yg pregnancy yg lps sy dpt iron tablet kecik2 ni, terus nurse tnya blh mkn ke iron tablet tu? Hehehe

Sis bole cuba maltofer tablet.. Ia nya kunyah saja dan rasa coklat.. Boleh beli di farmasi.. ✌

cube amek mlm . Sbb sy pon mcm sis jugk mkan je muntah blik . sy mkan terus tido setle msalah 😂😂

5y trước

sy pon muntah jugk mula2 mcm trauma nk telan ubat 😌 . Tpi sy cube lgi demi baby sbb hb drop bnyak . B4 mkan ubat tu borak2 dgn baby dlu n selawat . Alhamdulillah ok 😂😂. Klau xbole jugk ckp Dr nk tukar ubat . n jgn lupa mkan makanan yg bole tambah darah juga ye sis . Smoga urusan kita dipermudahkan in Shaa Allah aameennn 😘

Try makan telan pastu minum dgn oren jus.. sy buat mcm tu laa hb sy maintain 12.2 tiap2 bulan

5y trước

Hb sy ok tp nnti xtau la tp bila dh start mkn kja dok muntah berat pon turun

Saya memang tak boleh makan ubat ni. Kena makan dengan air sunquick oren baru boleh telan.