zincofer

Mkn jee zincofer tu terus muntah2 ??? . Pastu trus jdi tk selera nk mkn . Dah laa mmg tgah tkde selera . Makin trun laa berat bdan . Ade tips tk utk mkn zincofer tanpa muntah2 ?

15 Các câu trả lời

Sya first zincofer mmg tkleyh telan . But nurse secound bagi sya ubat obimine cause berat badan turun dri 52.9 ke 51.0 sbb morning sickness teruk yaa amat 😂 but kali ke 3 but still nurse yg first sya check ngn dia , dia bgi ubat zincofer . Nak tknk sya kena telan jgk sbb hb turun 11.1 , nak sedap ubat uh makan skli ngn air oren baru tak loya .

Sy pun tak boleh dengan zincofer, walaupun telan dengan air oren. Selagi tak muntah keluarkan balik selagi tu x sedap tekak, loya je..rasa macam besi berkarat kat tekak. Lebih rela telan pil 3 biji kecil² tu..folic acid, iron dan b complex.

saya pon xsesuai gn zincofer .. now saya mkn kk bg obimin alhamdulilah serasi gn saya .. hb 14.4 dah 5bulan.. klo dulu ank 1st smpi bersalin hb drop sampai 8 😥 skrg preggy scnd bby alhamdulilah...sis try mnx tukar ubt tu ..

5y trước

Saye hb okee jee 12.6 . Tapi nurse bagi ubat tu 😅😅😅 . Next app nk ckp ngm nurse takmo mkn ubat tu 🤭🤭🤭

Sy dua2 xboleh, zincofer xboleh, iberet pun xbleh, teruk sgt rasa dia..muntah pening.. Hb sy 11.5, dh 5 bln, sy nk ganti dgn cari mknan tmbh darah, harap next check up hb still ok tanpa ambil iberet atau zincofer

Klau xssuai,try tukaq iberet..sy dlu mkn zincofer gk.tp lpas mkn, jd mual mcm brangin ja bdn..loya..smua ad la.sy gtau doktr, dktr ckp,try bli iberet kt farmsi.alhamdulillah.. Ssuai iberet n sy😇

Sy pown mkn zincofer gak.. Tp xleh mkn time prot kosong.. Nnt muntah.. Sy mkn zimcofer 2jam lepas mkn ngan air oren.. Bila rasa loya nk muntah jer.. Tros minum air oren tu skit2.. Alhamdulillah ok

5y trước

Tq . Akn saye cuba 😂

Cuba try mkn zincofer dngn jus oren/sunquick..sbb sy pun mkn zincofer..alhmdulillah x mntah bila mnum dngn sunquick..but klau msih mntah jg..baik jmpa doktor mnta tukar ubt lain..

5y trước

Welcome sis

Sy lain pulak lps mkn zincofer rehat sekejap lps tu dunia berputar 3hr jgk br OK.. La ni x mkn apa pun supplement.. Sy bykkn mkn buah buahan dgn sayur.. Hb sy 12. 5

Jangan dirasa sngat ubat tu sis.awal2 pun mcm tu ,tapi buat biasa ok je. Xmau fikir sngat pasal ubat ke atau bau.kalu x jadi muntah

5y trước

Ya sis, awal2 minum zincofer sya pun rasa nak termuntah tapi sya x mau fikir muntah ,control pernafasan je kalau rasa benda tu nak naik.minum masa nak tdur,lepas minum ubat tu minum sikit2 air jangan sekali banyak.Sya buat macam tu smpai skarang ok x rasa nak muntah lagi.

Makan sebelun tido sis. Sy pun tak boleh makan pg nanti mesti loya nak muntah. Makan waktu malam lepastu terus tido