Sy last priod hjung blan 8,blan 9 xdtg. Sy nikah 9/10,2/11 Sy cek naik double line,mcm mna nk kira

Minggu#firstbaby

5 Các câu trả lời

perlu kira dari tarikh hari pertama period pada hujung bulan lapan tu. misal kata hari pertama period 27/8/2020. kira sehingga hari ini. kalau ikutkan dah 79 hari, maksudnya lebih kurang 2 bulan setengah kandungan. tapi kalau period puan tak teratur, boleh jumpa doctor untuk doctor ukur size janin/ kantung untuk dapatkan umur yang tepat. saya period tak teratur. umur baby saya kurang dua minggu dari kiraan period saya. 😊

Kalau tk sure sis.. Tanya je nurse,, nanti nurse tolong kira.. Macam saya punya case sebab period tak teratur.. Then kalau ikutkan last period due bulan 11..tapi ikut scan bulan 12..so doc suruh ikut scan lebih okey

4y trước

Tak apa sis.. Nanti sis scan je kalau nak lebih sure.. Sebab kalau scan lebih details 😊

Seminggu ada 7 hari kann, strt tarikh tuu laa kira tujuh hari, lpas tuu kalau 4 minggu tndanyaa dah sebulan..

Klau jnis period xteratur susah sikit nak kira. Nanti msa scan bru boleh tahu usia kandungan

4y trước

kan .. sy fikir hujung bulan ni baru nk scan .. sbb ada yg kata baru2 xnmpk susah nk kira

try scan bru tahu usia kandungan ...