Proses utk gugurkan kandungan 5 bulan perit tak? Kalau ada tips boleh share

Minggu depan saya kena gugurkan kandungan usia 5 bulan sbb baby takde tempurung kepala. Saya amat alu2 kan sekiranya ada tips/ilmu semasa proses nak gugurkan atau tips berpantang nanti atau apa2 ilmu yg saya patut tahu😊. TQ mommies. Doakan sy tabah. #firstmom

6 Các câu trả lời

saya pernah 20w anak pertama juga. takziah mommy. sy faham sgt perasaan tu. pengalaman sy, Dr. explain, baby bila sudah 4 bulan ke atas, anggota bdn dah sempurna. jd, sy perlu bersalin paksa. x boleh terus cuci atau gugurkan biasa. sy di admit wad dan induce pil di vagina. alhamdulillah selamat bersalin lengkap baby keluar bersama2 uri pada hari yg sama. ada ibu, mkn masa berhari2 baru keluar, ada yg di induse bbrpa kali. sama juga ada ibu yg perlu D&C (cuci). tp kes sy, alhamdulillah semua lengkap keluar jd sy dibekalkan ubat antibiotic mkn shja utk seminggu. mommy dan suami banyakkan berdoa agar semuanya dimudahkan utk kelahiran anak syurga ye.

3mo trước

aah puan kepala baby akan ikut laluan mcm bersalin normal. lepas induce, Dr akan dtg cek selang bbrpa jam utk tgk bukaan brpa cm. mcm kes sy, 9 am induce, puku 4:50 pm sy bersalin. x sempat masuk labour room, baby terkeluar kat tandas sbb sy sakit perut. 1st time kan, sy confuse. lps bersalin, Dr akan scan utk cek keadaan rahim. Dr explain, semua procedure dan apa yg sy lalui sama saja dgn mommy yg cukup 9 bulan dari segi sakit contraction dll melainkan saiz baby yg sedikit kecil. Mcm anak sy berat dalam 200g. InsyaAllah Puan, minta doa suami dan mak ayah, positif thinking je ye.

Semoga awak kuat 😭 awak detect waktu detail scan ke? 🥺🥺 semoga awak dipermudahkan semuanya 🤲🏻🤲🏻

last year saya bersalin baby anencephaly msa 25 weeks.. bersalin mcm biasa .kne induce.. pntang pon mcm bersalin

3mo trước

Baby tu nanti jadi syafaat utk puan alhamdulillah. Maaf tanya puan, baby usia 25 weeks mudah tak nak keluar?

allah takda pengalaman tapi semoga allah permudahkan urusan sis dan baby syurga. semoga sis kuat❤️

semoga dipermudahkan urusan sis, selamat berpantang.

Semoga mommy tabah menghadapi dugaan ini.