MIL yg melampau

MIL sye kerje so die mmg x bleh jaga ank I. Sye pun prefer jaga anak I sendiri. Tpi setiap kali MIL dtg stay kat rumah I, dia selalu check badan anak sye mcm sye ni tak jaga anak sye dgn baik. Kalau luka ke rashes yg obvious kat muka atau tangan boleh lah tanya. Tpi die selalu pegang anak saya, bukak baju pastu check seluruh badan. Ada perbezaan. Saya tak kisah kalau ternampak sesuatu cam rashes ke apa2, boleh tanya pasal tu. Tapi MIL check badan macam dia mmg nak / harap sesuatu ada kat badan anak so dia boleh tanya / leter pasal tu. Sye rasa marah and cam mmg feeling unappreciated. Suami pun ada kat sana, tpi utk dia mak dia hanya care pasal cucu. Pastu marah sye pulak kata saya yg beting defensive without reason. Ni bukan kali pertama. Setiap kali MIL dtg, dia mesti check mcm pegawai. Tak tahu lah sye nk mengadu kt sape lagi. I know mmg nobody can take care of my baby so well than me. Even husband pun tak boleh. Hanya luahan hati seorang ibu. Thank you for listening 😔 #newmom #firstmom

1 Trả lời

It’s okay sis… tempat ni memang untuk kita luah untuk sama2 support… pada pandangan saya, saya akan anggap itu suatu perkara yang melucukan sebab ur mil just nak cari point to blame on you… maybe before ur mil datang tu u tempek bedak sejuk banyak2 bagi wangi putih melepak anak u… tengok reaksi ur mil macamana….

6mo trước

Hahahah thank you for this sis. Really needed this laugh 😅 Mesti kena cuba next time