Mertua menyusahkan

Mertua dah hampir sebulan pergi keluar daerah . Awalnya ke terengganu . Seminggu . Lepastu sambung ke kl . Mertua saya ni suka berjalan .. Saya xmarah cuma saya xsuka cara dia yg tinggalkan cucu dia untuk kami uruskan . Kak ipar saya janda , tapi xboleh diharap jaga anak haa gitu kena suami saya gi rumah masak lauk untuk dorang setiap hari .. hantar ambik anak dia sekolah . Saya bukan xsuka dekat budak tu ya .. tapi saya rasa macam mak dia melampau kesian anak dia . Mak mertua saya pun trlalu manjakan anak dia .. sampai pinggang makan sendiri pun letak atas meja camtu je tinggal . Wah hbat cam ada bibik pulak . Saya gi kemas rumah basuh pinggang mangkuk sekali je . Lpastu husband saya balik mengadu rumah dah tunggang langgang balik . Lantakla malas nak pedulik bagi muka makin menjadik . Mertua saya siap pesan ya pergilah rumah masak . (Dia pesan kat husband sebab thu husband jnis penurut) Kemas rumah basuh kain , uruskan cucu tu sekolah haa semuala .. saya bergaduh ngan husband sebab bagi saya . Mak dia ada kot . Kenapa sampai macam tu sekali ?? 😔😔😔 Ni suami saya tido kat luar ngan anak sedara ya .. sampai camtu sekali . Saya rasa macam mertua saya menyusahkan kami je .. untuk apa berjalan lama2 tinggalkan tanggungjawab dia. Selama ni dia yg sanggup nak jaga . Tiba2 kami yg kena buat semua benda .. saya mmg xlayan pergi kemas masak apa semua lantakla dah tua berbulu pun xreti lagi . Bukannya cacat . Kami xduduk sebumbung cuma rumah dekat2 . Ni anak dia datang tido sini sebab maknya tkde jadi kami laki bini tido asing sbb anak dia kata takut tido sorang hahahhaha 🤣🤣 adik beradik yg lain ada cuma tulaa kami jelaa kot yg boleh disuruh² macam² 😊😊 yg lain nak tolong mmg x la semua bnda kami kena buat . Payah gak en jnis macamtu fikir dia je .. memudaratkan hubungan org lain buat laki bini brgaduh sbb depa . Nak berjalan agak² la .. kami pun ada kerja kami jugak .. xpasal2 jdi bibik xbergaji

2 Các câu trả lời

Bukan salah mertua awak sis. Kak ipar awak tu yang salah. Buat anak reti jaga anak tak reti. Umur berapa tu? Macam pelik tak boleh uruskan semua benda sendiri. Ke lembam ke macam mana. Kalau dibiarkan budak tu kesian pulak dia tak bersalah. Kesian lahai dapat mak gitu. 😌

Lantakkan je.