Helppp me

Menyusu takleh minum ais / minuman sejuk eh ? Coklat blh makan x ? Aiskrim ??????

3 Các câu trả lời

Aish.. siapa cakap tak boleh minum ais? Allah dah cipta tubuh badan kita ni sebaik dan sempurna sangat. Minumlah air panas gelegak or air sejuk suhu negatif pun. Masuk badan, badan akan regulate suhu makanan / minuman jadi sama dgan dalaman. Orang kita ni kuat sangat pantang larang minum sejuk sakit urat la susu badan beku lah 🤷🏻‍♀️ Minum jelag as long as halal n berkhasiat.. jangan p minum air whuduk dah lah. Coklat kalau boleh kurangkan.. ada kandungan (maaf sy lupa nama saintifik) boleb sebabkan kesan macam caffein.. Aiskrim boleh makan tak de masalah. Yang masalahnya kalau makan aiskrim je keje. Tu parag

1y trước

rileks2 dah la sis jawab soalannya . air panas gelegak , air sejuk suhu negatif ? jgn p minum i wudhuk .. yg tulis posting ni bukannya bodoh

Makan je semua yang menggembirakan. Susu cair tu sebab jarak jauh sgt per feed

kalau saya tiada pantang, saya makan minum jek semua

1y trước

susu badan saya cair sis ..anak xberapa nak naik berat badan .. tu sebab saya kena jaga permakanan ☺️ first baby bnyk bnda xthu hihi tq sis sudi komen