Resepi Makanan Baby 6+

menu baby 6+ , cuba share resepi makanan baby selain bubur mummy tk tau nk buat apa dah , cari kt tiktok youtube banyak 7+ keatas #SeriusTanya #ingintahu

2 Các câu trả lời

6bulan sebolehnya bubur dulu sis, msuk 8bulan ke atas bru boleh intro pasta, mihun, mee .. utk 6bulan kalau xnak bubur, boleh tuka kentang .. Kentang + ayam + sayur pilihan + evo kentang + ikan bilis + sayur pilihan + evo boleh buat aiskrim juga sebagai snack (1) susu kotak (dipanaskan) + yogurt natural + pisang blend semua skli (2) buah pilihan (naga, blueberry, strawberry+mangga) potong kecil2 (3) masukkan buah pilihan dalam acuan aiskrim (4) tuangkan Yang dah blend tadi dlm acuan (5) sejukkan 6jam keatas atau semalaman lagi baik resepi breakfast (1) guna instant oat (blend) sbb dia kasar kan, blend utk bg dia jadi serbuk (2) msukkan oat yg dah blend dlm bekas makanan baby (3) 1scoop susu fm (xde xpe), boleh guna susu kotak (wajib panaskan) atau guna air suam je (4) masukkan puri buah pilihan (mangga, strawberry, blueberry, pisang, naga) dlm bancuhan oat tadi (5) settle Resepi mash potato (1) rebus kentang, sejukkan, lenyek (2) masukkan 1scoop susu fm atau sedikit susu kotak (dipanaskan) atau air masak, boleh adjust kepekatan ikut tekstur anak, kalau dia suka cair, lebihkan cecair, klau suka pekat, kurangkan (3) masukkan sayur pilihan (biasanya carrot) bru ngam dgn mash potato, pun sama rebus dulu n lenyek skli dgn kentang tadi, baru msuk cecair (4) settle 6bulan ni kita bg yg rebus2 stim dlu sis, bg dia biasakan.. jgn bg yg sedap terus.. 7bulan bru start menumis, masak yg mcm makanan kita, sup, kari, kurma, or ape2 je, versi baby ☺️ semoga bermanfaat utk sis

5mo trước

sama2 mummy 🥰 jgn give up ye utk bg anak kenyang 🤍🤍 hugss!