14 Persoalan Penyusuan Yang Sering Dihadapi Ibu Kali Pertama!

Menjadi ibu bukanlah mudah. Lebih-lebih lagi jika ia adalah pengalaman pertama anda dalam menguruskan bayi. Segala perkara akan berasa kekok termasuklah bila bab menyusukan anak. Menyusukan anak kali pertama memerlukan ibu menggali banyak ilmu penyusuan. Mesti dalam fikiran anda tertanya-tanya banyak perkara. 1. Bagaimana cara untuk menyiapkan diri sejak dari kehamilan bagi melancarkan penyusuan? 2. Bagaimana cara berdepan dengan sesetengah ibu yang kerap kali menyatakan dirinya tiada susu badan sehingga bergantung pada susu formula sejak dari bayi lahir? 3. Adakah penyusuan bayi pramatang dengan bayi cukup bulan sama? Jom tengok semua soalan dan jawapan di artikel ini: https://my.theasianparent.com/menyusukan-anak-masalah

14 Persoalan Penyusuan Yang Sering Dihadapi Ibu Kali Pertama!
1 Trả lời

👌🏻👍🏻