Usia Kandungan 7Bulan

mengeras perut tu biasa ka#bantujawab

8 Các câu trả lời

Mengeras sekejap² tu biase.. tapi mengeras sepanjang masa & baby xgerak² tu luar biase… pengalaman saye.. 8 bulan baby mengeras selama 4 jam & baby x gerak² .. terus ke spital… terus kena emergency czer sbb jantung baby dah lemah.. so klu mengeras baby ade kick tu kira nomal la..

2t trước

Pergi hospital terus…

bole jd normal boleh jd tak normal, kalau mgeras tp dia aktif okay , kalau mgeras tp tak aktif pergi hosp ye . sy dlu kerap mgeras jgkkk . tp bila sy penat laa . sy byk buat kerja . dia mgerasss je . bila sy rehat dia ok .

Sama. Sy pn 7 bulan n perut ada mengeras jg masa baring dan masa berdiri @ dduk tapi kadang2 laa. Normal kot sis asalkan bby kick cukup.

Sma lh mcm sy kdng’kdng rsa sakit kat ari’ari perut . Lebih’lebih lgi bilaa nak baring tu nak tukar posisi sakit ye 😪

2t trước

sy first mom tu tk tahu sangat

mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

2t trước

terima kasih

mengeras kejap2 tu normal

braxton hicks tu sis

2t trước

normal bila dah masuk 3rd trimester. kena take note beza contraction betul dengan braxton hicks. kalau kerap mengeras diikuti rasa sakit yg kuat dah boleh start tengok jarak masa contraction. kalau maintain setiap 10-15 minit dah boleh pergj pac

biasa.