Tanda nak bersalin ?

Mengandung dah 36w 6d . Saya asyik rasa senak di perut harini . Utk legakan kena tarik nafas guna hidung dan lepaskan guna mulut tu . Tu contraction palsu ke ? Sebelum ni sesekali jadi mcm tu bila buat kaedah tarik nafas guna hidung dan hembus guna mulut dia slow slow jadi okay . Harini taktahu dah bape byk kali jadi senak tu . Lepas tu asyik buang air besar je harini . Dah nak masuk 5 kali berak je . Saya tunggu tanda tompok darah dulu . Baru berani nak ke hospital sbb rumah dgn hospital jauh . Nanti kalau bukan tanda nak bersalin , doktor suruh balik pulak 😭 #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

1 Trả lời

if sis rasa senak di bahagian ari², rasa macam nak tercabut bawah tu setiap 5min, silalah ke hospital. saya bersalin 36w, contraction teruk sampai taktau nak bernafas macamana dah, tak tahan terus ke hospital. tak semestinya tanda bersalin turun darah tau. takut sis tahan, baby pulak stress. ☺️🫰

2y trước

Senak di perut je . Ari ari rasa sakit sikit je . Tadi jumpa nurse , nurse tunjuk jantung baby 140-146 . Harini rasa okay sikit . Harapnya nanti bila nak bersalin , tanda mcm tompok darah tu keluar . Tak reti lah nak bezakan kontraksi palsu dgn kontraksi betul ni 🥹