Penat dan kuat tidur?

Memang dah capai 31 minggu ke atas ni memang cepat letih + emosi + cepat panas ke ya? Saya jadi kuat tidur tapi baring lama sgt pun sakit badan😭

10 Các câu trả lời

Saya 30w5d. Tapi start 26w dia punya panas, Masya Allah sis 😂 lepas tu mengiring pun lenguh 😂 kadang tu rasa sesak lagi lagi time baby active. Belum masuk Braxton Hicks. Tapak kaki sakit. Dalam rumah pakai selipar. Beli ComfiiSlippers. Paling emosi time lipat baju 😂😂😂 nak mengamuk jee sebab tumit berlaga dengan perut lepas tu nangis 😂😂😂

2mo trước

hahah samaaaa banyak kali saya nangis sebab panas and kena mandi banyak kali. nangis sebab rimas nak gerak perut mengeras atau tak selesa. nak tunduk jadi susah😭😭

Saya 31 weeks mmg kuat tido and solat pun dah kena duduk ya sbb tak boleh nak tunduk. Cepat mengah kalau buat kerja or jalan. Tapi gagah jugak jalan takut lemau n kalau kt school sentiasa bergerak ke mari pantau students tapi malam malam mmg sakit pinggang, rasa nafas tak cukup 😩

Yee.. sy dh 32w ni, mmg malas tahap max.. asyik nk baring n tido je.. malam lps isyak terus tido.. dgn anak2 sekali sy heret tido.. xkesah dh kat husband.. tp mmg mengantukkk n letih je.. mcm buat keje buruh.

2mo trước

Rumah seminggu sekali kemas. Rumah jarang sepah. Paling kronik pon mainan anak x kemas je.. anak mmg dh train kul 9 lps isyak tido.. tutup lampu sume.. Pukul 6 dh siap2 makan. Masak simple2 je. Sbb 2-2 keje. Kami x picky eater yg kena complete set meal. Kenkadang bubur nasi n serunding pon dh ok. Nasi putih + telur dadar +sayur goreng pon dh ok.. kenkadang beli je nasi lemak kat luar. Masak berat time weekend shj.. basuh baju n sidai baju mmg weekend shj. Walaupun baju kotor berlonggok. Mmg tugas rasmi husband tiap kali weekend. Baju x lipat.. sume masuk bakul n baju keje sume kita hangarkan shj.. hidup kena mudah2 utk ketenangan minda n jiwa raga. 2-2 keje kalau sambung lagi buat keje berat dekat umah, nnt 2-2 letih. 2-2 gaduh. Anak tension.. baik 2-2 rehat standby energy utk keje esok.. lain2 keje berat, time weekend ada..

saya pun kuat tido 31minggu ini malam semalam saya tak dapat tido lena sekejap jaga sekejap jaga mungkin perut makin besar kut

normal sis..sbb hormon makin meningkat..jantung pam laju untuk support bby..bnykkn bedrest tp dlm msa yg sama tetap aktif ok

sama sis sya 33 Minggu ni memang terasa cepat letih cepat panas mengantuk bila baring2 jer badan terasa sakit2 semua

Saya pun sama. Lepas kerja terus energy 0. Konon nak exercise simple2 pun jadi malas. Asyik tidur ja.

2mo trước

tu la sekarang ni basuh baju pun berkumpul banyak. haritu masuk hospital baby kurang gerak sbb buat kerja rumah banyak. tapi mmg tak larat nak gi jalan pun mengah

iya sis sya pn rsa nak bring je 32w5dy pnas pn ada jg terasa pmbwaan

Sy berdiri lama sikit rasa sempot. Faktor usia kot.. Penat pon lain macam

2mo trước

Pastu klu basuh sekolah ank tu ya allah.. Mmg sakit je rasa.. Kena menyangkung ngan sental.. Huhu bertabah la..

Samalah 😭 sakit ii badan dah nie 😭